GRUP CALSINA CARRÉ - NOTÍCIES

Últimes notícies

L'E-Commerce i the "Last mile"

02/03/2018
       

 

 

L'E-Commerce i the "Last mile"

Què és "the last mile" o última milla ?, Quina relació té amb l'E-Commerce?

"Last mile", és un terme sorgit del món de les telecomunicacions i es refereix a l'últim tram de línia que dóna servei a l'usuari.

És un terme que ha transcendit el seu origen per entrar i ser totalment acceptat en el món de la logística.

Hi ha una relació directament proporcional entre, l'anomenat E-Commerce o comerç electrònic, i "the last mile", el primer creix cada vegada més, a una velocitat il·limitada; cada any hi ha més persones que compren a internet tot tipus de productes i serveis des dels més tradicionals fins als més impensats.

El canvi que s'ha produït als hàbits de consum de la població a tots els nivells, ha portat com a conseqüència una evolució sense precedents en els processos de logística. A més, és tot un repte per a la cadena de distribució el necessari i imprescindible cura del medi ambient en els entorns urbans que cada vegada són més complexos.

Tot això ha portat com a conseqüència tota una filosofia al voltant de l'anomenada "última milla", considerada com l'última baula de la cadena logística, i la qual s'ha convertit en prioritària per al sector en qüestió; per complir amb l'expectativa de lliurar en el menor temps possible amb la major qualitat possible; per tot això es posen en pràctica espais paral·lels de distribució dins de la ciutat; és un escenari dominat pel flux continu d'informació en temps real; en què a més li dónes la possibilitat al consumidor d'escollir com vol rebre les seves comandes, amb una flexibilitat horària molt convenient.

Aquest tipus de serveis propícien, faciliten i optimitzen las funcions dels espais urbans dedicats a la distribució de mercaderies, per aconseguir la total satisfacció del client; la realitat és que hi ha una necessitat inherent de millorar l'eficiència en els lliuraments, sense incrementar els costos.

The "last mile", serà el repte per a aquest 2018, de tots, els professionals del món de la logística per assolir elevar a un nivell més personalitzat la distirbución de productes i serveis comprats a internet.

Tornar enrera